Dnes je pondelok, 21.jún 2021, meniny má: Alojz
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Farebná kuchyňa čoskoro aj u vás doma

jún 06, 2021 - 18:53
Farby nám do života vnášajú novú energiu a pozitívnu náladu. Prečo by sme ich nemohli zakomponovať aj do varenia a pečenia? Mimi Šramová vám v novej kuchárskej šou Farebný svet s Mimi ukáže ako na to!
Foto: 
TV Paprika

Je pre teba pečenie a varenie určitou formou psychohygieny? 
Pečenie a varenie je pre mňa totálnou psychohygienou. Od diskusie s klientom o jeho predstave a záujmoch, obľúbených farbách a chutiach, cez nákup surovín a ingrediencií, až po samotné varenie, pečenie a zdobenie. A samozrejme fotenie. Každé jedlo pripravované s láskou si zaslúži svoj fototermín. Každý dezert je projekt šitý na mieru pre klienta.

Ako si sa cítila pri nakrúcaní jednotlivých častí kuchárskej šou?
Zo začiatku som mala pri natáčaní stres. Nie z kamier, ale z toho, že som zvyknutá na moju kuchyňu a viem, čo kde mám. Tu som si musela expresne zvyknúť, čo je kde uložené. Do toho bolo dôležité stále sa usmievať a rozprávať, zabávať diváka a štáb, popritom upratovať riady z linky a pamätať si recept. Po dvoch dňoch to už šlo. Veľkou pomocou bol profesionálny medzinárodný team. Za 4 dni sme natočili 16 epizód, čo je vlastne 16 kompletných obedo-večier. Zabrať dali aj niektoré sezónne ingrediencie, ktoré som musela doniesť zo Slovenska, napríklad tekvicu hokaido. Napodiv bryndzu v Maďarsku mali. Maďarské mascarpone bolo zas dosť redšie, čo si odniesla výzdoba cupkejkov. Fotografka ich musela expresne nafotiť, aby sa krém nezačal roztekať.

Ako človek od fachu si rada pochutnáš aj na zákuskoch iných cukrárov alebo si verná len tým svojim?
Moje zákusky jem len výnimočne a to z jediného dôvodu - som ich prejedená. Mám obľúbené kolegyne, ku ktorým pravidelne chodím na koláčik. Tiež mám rada koláče mojej mamy, ktorá je excelentná kuchárka a cukrárka.

Kiwi cheesecake
sušienky, 8ks kivi, 250g tvarohu, 1 vajce, 2 PL kryštálový cukor, 500g mascarpone, 1 smotana na šľahanie, maslo

Sušienky rozdrvíme do vymastenej formy, polejeme roztopeným maslom. Pridáme tvaroh zmiešaný s vajcom a cukrom. Pečieme 15min na 160c. 

Necháme vychladnúť, mascarpone vymiešame so šľahačkou, pridáme 1PL práškového cukru. 

Navrch poukladáme kivi a necháme vychladiť.

kiwi.jpg

Foto: 
TV Paprika

Miriam Šramová je zakladateľkou projektu Úspešné ženy, v rámci ktorého organizuje populárno – odborné konferencie na tému vzťahov. Okrem vzťahového poradenstva sa venuje dcére, pečeniu, potápaniu a behaniu. Je zakladateľkou projektu Koláčoterapia - kurzov kreatívneho pečenia pre jednotlivcov, tímy a teambuldingy  a Staromestského garážového výpredaja. Po 15 rokoch v nadnárodných korporáciách zavesila na klinec kariéru lobistky, urobila si rekvalifikačný kurz a cukrárske kurzy v zahraničí a začala sa pečeniu venovať intenzívne. Založila si firmu Chez Mimi Bakery, ktorá sa špecializuje na personalizované plnené a zdobené cupkejky a svieže a veselé ovocné torty.

Ak vás zaujal rozhovor s Mimi Šramovou a chceli by ste skúsiť niektorý z jej skvelých receptov, sledujte od 7. júna o 18:30 novú kuchársku šou Farebný svet s Mimi. Zaujímate sa o zdravú kuchyňu alebo radšej skúšate medzinárodné chute? Načerpať novú inšpiráciu môžete takisto od 7. júna v kuchárskych šou o 18:00 So šéfkuchárom okolo sveta s Gabo Kocákom a o 19:00 v šou Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika. 

- - Inzercia - -